Защо да ползвате брокер при продажбата на имот

Категория Новини

Не малка част от продавачите на недвижими имоти предпочитат сами да търсят купувач на жилището или къщата, която притежават. Най-честата причина, поради която не желаят да ползват посреднически услуги, е желанието им да спестят от комисионната на брокера. В действителност обаче повечето хора смятат, че единственото, което върши посредникът е да намери купувач. Истината е, че посредникът има изключително важни задачи. Именно на него се разчита да предвиди повечето рискове при сделката, да осъществи всички необходими проверки и да даде най-добрите съвети на клиентите.

„Ролята на посредниците е да бъдат медиатори и да спомогнат за уточняване условията по сделката така, че страните да са наясно с всичките си права и задължения, и да ги спазят. Брокерите са тези, които трябва да уточнят необходимите документи за имота и да съдействат за тяхното набавяне, както трябва да уточнят всички плащания, стъпки и условия при закупуването на имота. Ако сделката се финансира с кредит от банка, брокерите трябва да спомогнат и за уточняването на условията на банката”, обяснява брокер, от водеща агенция за Недвижими имоти.

Друг важен момент е сключването на договор за посредническа дейност. „Клиентите обикновено не желаят да сключват такива договори, защото смятат, че те ги ограничават да работят и с други брокери”, казва още брокера. Във въпросните договори ясно се определят ангажиментите между страните, както и срокът, за който ще работят заедно. С документа продавачът си гарантира възможно най-добрата цена, нейната защита пред потенциалния купувач, както и влизането в “чиста” сделка, с проверени страни и документация, което свежда рискът от измами до минимум.

Още публикации от блогът


Здравословен ръст в пазара на имоти

Категория: Новини

Засилва се интересът към жилища от средния ценови клас, както и към луксозните къщи в Пловдив!  Ръстът на сделките с недвижими имоти в големите градове е тенденция от няколко месеца и показва признаци на устойчивост. Спадът на цените спря и много от купувачите, които...

Още...

ОЧАКВАНИЯ ЗА БУМ НА ИМОТНИЯ ПАЗАР ПОД ТЕПЕТАТА

Категория: Новини

От началото на тази година на имотния пазар цари оживлени.Покачва се търсенето, растат сделките, скъсява се срокът от старта, до тяхната крайна реализация. Стартира изграждането на няколко големи жилищни комплекса, както и на няколко нови предприятия с чужди инвестиции...

Още...

ПАРАДОКС: Ремонтираните панелки в Пловдив по-скъпи от Новото строителство

Категория: Новини

Доста странна изглежда картината на имотния пазар в Пловдив според оферираните в момента двустайни жилища за продажба. Дори беглият поглед върху този най-търгуван отрязък от предлагани за продажба жилища, отчита драстични разлики в цените на вторичния пазар и на новото...

Още...

ПРЕПОРЪЧАНО
ОТ НАС!
Брокерите, работещи в Кондор Недвижими Имоти, могат да Ви предложат уникални и нови оферти, на преференциални или намалени цени, които отговарят на Вашите изисквания. Фирмата ни работи с изявени строители, доказали се в годините с качеството на сградите си! Вижте списък с препоръчаните от нас оферти тук!
ЛУКС
ИМОТИ!
Усетете магията на луксозния имот който ще намерите в тази рубрика, оставете на децата си красиво наследство, нека те растат в лукс и комфорт защото винаги красивото е оценено. Тук ще намерите и бизнес имоти от които лъха не само лукс а стабилност и просперитет. Осигурете на Вашия бизнес шанса за едно ново и успешно начало.
инвестиционни
оферти!
Опитът, натрупан от нашите консултанти, ще Ви помогне в намирането на перфектният за Вас инвестиционен имот, отговарящ на бизнес плановете Ви. Контактите, които имаме с фиансовите институции, могат да Ви помогнат да направите нов бизнес или да разширите съществуващия си, както и да намерите изгоден вариант да инвестирате средствата си.